Fluxul (feed) RSS al noutatilor EDU CER


Forma juridica

 

Asociatia EDU CER, fondata în anul 2005, este persoana juridica româna de drept privat, constituita în temeiul Ordonantei nr.26 din 30 ianuarie 2000, precum si actului de vointa, expres manifestata în actul constitutiv al acesteia de catre asociati.

 

 • Asociatia EDU CER este acreditata la Ministerul Educatiei si Cercetarii începând cu 06.03.2006
 • Asociatia EDU CER face parte din Coalitia pentru o Guvernare Curata începând cu 15.08.2006
 • Asociatia EDU CER face parte din Coalitia pentru Universitati Curate începând cu 21.08.2007

 

 

Caracterul asociatiei

   

  • profesional
  • civic
  • apolitic
  • non-profit
  • non-guvernamental

 

Organizatie fara apartenenta sau afiliere sindicala sau religioasa.

 

 

Scopul asociatiei

 

 • Oprirea degradarii educatiei si cercetarii si readucerea lor in pozitia de domenii prioritare ale activitatii  forurilor de conducere ale tarii.
 • Considerarea educatiei si cercetarii drept  resurse esentiale ale dezvoltarii eficiente, performante, de care depinde integrarea Romaniei in Uniunea Europeana

 

 

 • Constatam ca societatea noastra este inca departe de modelul european.
 • Clanuri de extractie comunisto-securista decid, inca, soarta unor companii si institutii fundamentale ale statului.
 • Nutrim convingerea ca vindecarea va veni, in primul rand, de la societatea civila.
 • Educatia, formarea profesionala si cercetarea reprezinta resurse esentiale pentru progresul Romaniei.
 • Dorim sa contribuim la reconstructia acestor domenii pe baze de eficienta si transparenta, inspirati de sisteme performante , din Europa si SUA in primul rand.
 • Vom pleda pentru transformarea educatiei si cercetarii in domenii prioritare pentru orice guvernare, cu o finantare corespunzatoare. In spiritul democratiei participative vom fi parteneri loiali ai autoritatilor, dar si critici severi.
 • Vom propune solutii, expertiza si sprijin, atunci cand colaborarea va promova binele pe care-l intelegem noi.
 • Vom demasca ilegalitatile, abuzurile, impostura, incompetenta, lipsa de transparenta.
 • Dorim sa lasam copiilor si nepotilor nostri o Romanie, cinstita, curata, performanta, eliberata de traumele si tarele unui trecut nefericit.

 

Decizia 23/20.01.2005 a Curtii Constitutionale din Romania

 

"[...] Autonomia universitara nu inseamna independenta institutiilor de invatamant superior si nici nu implica existenta unei autonomii de reglementare si de decizie a acestora in afara cadrului legal, care este general obligatoriu. Or, potrivit art. 1 alin. (5) din Legea fundamentala, "In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie" si, pe cale de consecinta, AUTONOMIA UNIVERSITARA nu se poate exercita decat cu respectarea legilor cu caracter general si cu valabilitate pe intregul teritoriu al tarii. A da o alta interpretare principiului constitutional al autonomiei universitare ar insemna asezarea institutiilor de invatamant superior mai presus de lege, ceea ce ar conduce la nesocotirea celorlatle dispozitii si principii din cuprinsul Legii findamentale [...]".

 

 

Fisierul RSS al Asociatiei EDU CER

Fluxul (feed) RSS al noutatilor EDU CER Link la fluxul RSS al EDU CER

RSS="Really Simple Syndication" este un mic fisier text cu extensia rss (educer.rss) care contine intr-o codificare asemanatoare cu cea html sau de pe forumuri(bulletin boards) o lista a noutatilor de pe situl in cauza. Pentru ilustrare faceti clic pe iconita rss de pe site. Avem: identificarea organizatiei(channel)-cu un titlu si un logo(imagine) urmata de itemuri-noutati, cu link-uri la materialele originale. Redactarea se face de administratorul sitului. Prin simplitatea sa, sistemul bazat pe RSS este potrivit pentru ziaristi sau alte persoane interesate de noutatile de pe situl vizitat si care pot folosi un mic browser specializat (RSS reader este un soft gratuit disponibil pentru download mai jos) pentru a consulta noutatile dintr-un domeniu, folosind o lista de situri interesante.

 

DOWNLOAD: Descarcati o copie gratuita a softului RSS Reader

DOWNLOAD : Descarcati softul RSSreader

 

D O W N L O A D

 

Screen-saver-ul EDU CER


Background-uri EDU CER


Bannere EDU CER

Codul de inserat:

<p align="center" ><a href="http://www.academic.ro/educer"><img src="..." alt="Asociatia profesionala pentrtu Educatie si cercetare EDU CER din Rom&acirc;nia" width="..." height="..." border="0"></a></p>

 

 

 

Parlamentul si Justitia dau dreptate EDU CER

 

Iata ca se poate !

 

Victorie Civila in cazul POP vs. UBB

... Anuleaza hotararea senatului din data de 19.12.2005 prin care i-a fost retras reclamantului titlul de profesor consultant. Dispune repunerea reclamantului in situatia anterioara in sensul mentinerii functiei de profesor consultant cu toate drepturile aferente cuvenite. Obliga parata sã emita reclamantului atestatul de profesor consultant ...


Legea ANI raspunde demersurilor EDU CER

Art. 39. - (1) au obligatia declarãrii averii si intereselor: ... 30. persoanele cu functii de conducere si de control din cadrul unitãtilor sistemului de învãtãmânt de stat ....

 

"... prin care obliga parata, Universitatea Bucuresti sa publice pe site-ul propriu toate informatiile de interes public, prevazute de legea 544/2001, inclusiv declaratiile de avere."


Amendarea UBB pentru ne-afisarea informatiior de interes public

 

Analiza EDU CER asupra crizei invatamantului

 

 • Invitatia EDUCER adresata partidelor, sindicatelor si ONG-urilor pentru elaborarea unui Cod al Educatiei si a unei Strategii pe termen mediu si lung
 • Apelul EDU CER pentru oprirea declinului cercetarii
 • Apelul EDU CER privitor la componenta ARACIS
 • Apelul EDU CER pentru o dezbatere publica asupra cunostintelor minimale ce trebuie dobandite in invatamantul preuniversitar
 •  

   

  Dosare EDU CER

  Rectorii unor mari universităţi de stat, refuză public respectarea legii privind declararea averilor si veniturilor. Semnalam nerespectarea legilor 544/2001 si 115/1996 cu modificarile si completarile ulterioare, de catre institutii publice din educatie.

   

  EDU CER sesizeaza Presedintele României si Ministrul Justitiei asupra nedepunerii declaratiilor de avere

   

   

  Documente noi

   

  2 februarie 2008 : Comunicatul EDUCER privitor la nerespectarea legilor 354/2004 si 349/2004, de modificare a legilor din educatie

  "Reamintim opiniei publice ca in minister si structurile subordonate, lucreaza 11.000 de functionari, care consuma anual circa 200 milioane de euro. Ne-am fi asteptat, ca in schimbul acestor salarii, cel putin sa puna in opera legile tarii. "

   

  14 decembrie 2007: Comunicatul EDUCER "EDU CER are dreptate" privitor la inlocuirea testelor nationale cu teze cu subiect unic   16 ianuarie 2008: Propunerea comuna EDU CER - AEACE pentru corectarea situatiei (Planul B)

  "Semnalele din ultimele zile din presa ne arata ca asa s-a si intamplat. Mai ales in mediul rural, elevi care s-au chinuit constant sa treaca clasa au primit note de 9 si 10 la tezele unice. Acesti elevi  vor ocupa locurile de la licee foarte bune, in detrimentul elevilor si scolilor care, din demnitate si respect pentru valori, nu si-au permis sa fraudeze tezele unice."

   

  1 noiembrie 2007: Comunicatul EDUCER "Guvernul inchide ochii la finantarea generoasa a falsei cercetari stiintifice"

  " ..1. Efectuarea unui audit al cheltuirii banului public pe toate proiectele din toate programele de cercetare finantare de guvern, programe finalizate sau in curs de realizare, precum si a proiectelor ce abia urmeaza a fi finantate. Auditul ar urma sa fie realizat de un organism al Uniunii Europene, format din experti straini......"

   

  25 octombrie 2007: Comunicatul EDUCER "Istoria se repeta"

  " ...Opinia EDU CER, mentionata deja intr-un comunicat anterior,„Toate datele si evenimentele ultimilor ani conduc la concluzia ca educatia romaneasca este pervertita de interesele de imbogatire a unor “moguli”, aflati in spatele deciziilor si legilor care reglementeaza sistemul educational romanesc”, este confirmata inca odata de
  acest proiect de lege....."

   

  9 septembrie 2007: Comunicatul EDUCER "Conspiratie impotriva educatiei"

  " ... va lasa educatia prada nevinovata in fata acelora care si-au rafinat procedurile de fraudare in ultimii 17 ani si care s-au specializat in a lasa in urma tone de hartii iar pe teren scoli care stau sa cada pe elevi...."

   

  2 septembrie 2007: Comunicatul EDUCER "Mosia D-lui Ministru Adomnitei" referitor la înlocuirea testelor nationale cu teze cu subiect unic

  " ... Solutia corecta ar fi fost mentinerea testelor nationale pana la adoptarea pachetului de legi in educatie, care va decide intr-un cadru mai larg si modalitatile de trecere de la gimnaziu la liceu, solutie ce raspunde intereselor elevilor si invatamantului.
  Si un ultim apel : nu uitati, d-le ministru, educatia nu este mosia dv. !..."

   

  1septembrie 2007: Comunicatul EDUCER referitor la înlocuirea testelor nationale cu teze cu subiect unic

  " ... Doar liceele foarte cautate, putine la numar, la care solicitarile depasesc oferta, vor stabili, conform principiului descentralizarii, criterii de departajare, care pot fi si examene de admitere, dar nu numai..."

   

  8 iulie 2007! Comentariile EDU CER asupra raportului comisiei prezidentiale pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniile educatiei si cercetarii

  " ... In concluzie, autorii Raportului nu sunt tocmai cei mai indreptatiti sa propuna solutii pentru rezolvarea crizei prin care trece educatia si cercetarea din Romania.

  Ar fi fost mult mai util daca s-ar fi solicitat un audit extern, al unei agentii de specialitate internationale, care prin raportare la solutiile si experienta mondiala in domeniu, ne-ar oferi perspectiva depasirii amatorismului dambovitean ...."

   

  4 iulie 2007! Scrisoarea deschisa adresata de EDU CER primului ministru

  " ... Din lipsa de educatie nu se moare, dar invatamantul romanesc condamna cetatenii acestei tari la prestarea unor activitati care le aduc putini bani si care, de multe ori, sunt refuzate de alti cetateni europeni. Esecul reformei din educatie, ..."

   

  23 aprilie 2007! Cererea EDUCER pentru publicarea CV-ului persoanelor ce vor beneficia de granturi si premii CNCSIS

  " ... sã determinati CONSILIUL NATIONAL AL CERCETARII STIINTIFICE DIN INVATAMANTUL SUPERIOR sã afiseze în pagina de Internet proprie: CV-urile tuturor persoanelor ce vor beneficia de granturi si premii din partea acestei institutii incluzând activitatea stiintifica a acestora, precum si a modului de calcul al punctajului ce se acorda in evaluarea fiecãrui proiect de cercetare respectiv al fiecãrui premiu acordat de CNCSIS...."

   

  18 februarie 2007! Analiza EDUCER: Programul de guvernare si educatia

  " ... Fata de diferenta enorma ce se constata, la mijlocul mandatului, intre promisiunile din Programul de Guvernare si realitate, fata de faptul ca invatamantul a ramas incremenit in aceleasi tipare vechi, comuniste, apreciem ca actuala coalitie de guvernare nu si-a onorat promisiunile din campania electorala, inselandu-ne increderea acordata si grevand grav perspectivele de dezvoltare ale tarii..."